Op deze pagina stel ik mij in het kort aan je voor; ik vertel wie ik ben, wat ik doe en wat mijn drijfveren zijn.  

Ik ben Robert Tessemaker, geboren in het jaar 1983, getrouwd en vader van 2 kinderen. Sinds 2008 heb ik diverse werkzaamheden en opleidingen gedaan in het basisonderwijs. In 2015 besloot ik mijn eigen bedrijf op te zetten; als groot fan van het televisieprogramma “Wie is de Mol” besloot ik daar een bedrijf in te beginnen. Ondertussen is dit uitgegroeid tot een bedrijf dat zich richt op real-life-gaming. Escaperooms, stadsspellen en nog veel meer. Daarnaast ben ik altijd in het onderwijs blijven werken, eerst nog in vaste dienst op een basisschool, maar sinds 2019 als zzp’er.  

Het mooie aan het werken als zzp-leerkracht in het basisonderwijs, is dat je op veel verschillende scholen komt en kunt kijken naar de verschillende manieren van werken. Op iedere school waar ik kom zie ik prachtige punten qua visie op onderwijs en het vormgeven aan het vak van leerkracht. Dit heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik heb besloten hier meer mee te gaan doenEn voilà, hier is het resultaat! Een website waarin ik mijzelf aanbied om basisscholen te begeleiden op allerlei gebieden: visietrajecten, teambuilding, coaching enz.  

Heb ik overal een opleiding voor gevolgd? Het antwoord daarop is heel simpel: “Nee.” De vraag voor mij is of een opleiding altijd iets zegt over wat iemand kan. Wat mij betreft niet. Alles wat ik doe, komt voort uit mijn ervaring en opgedane kennis. Daarnaast lees ik veel onderzoeken en praat ik graag met anderen over onderwijs, hierdoor ontstaan vaak de mooiste ideeën. 

Waarom heeft je pagina de ondertitel: “Eigenwijs onderwijs”? Simpel; ik ben van nature enorm eigenwijs en ik ben van mening dat het onderwijs (ook) eigenwijzer kan. Leerkrachten weten namelijk heel goed wat goed onderwijs is en hoe ze dit kunnen vormgeven. Het in de praktijk brengen heeft soms een zetje nodig. En daar kan ik bij helpen! 

Lijkt het je leuk om eens met mij persoonlijk door te praten? Neem dan vooral contact met mij op. 

Karaktereigenschappen

 • Eerlijk 

 • Direct

 • Gevoelsmens

 • Flexibel

Wat anderen over mij zeggen

 • Inspirator

 • Gevoelsmens

 • Eerlijk

 • Direct

 • Eigenwijs

 • Vakbekwaam

Ervaring

 • Sinds 2008 werkzaam in het basisonderwijs

 • Kanjertraining en Rots en Water trainingen gevolgd

 • Basisbekwaam directeur primair onderwijs

 • Zelfstudies in gepersonaliseerd leren

 • Ervaring in coaching en begeleiding van leerkrachten

 • Gewerkt op diverse scholen